leren-jack-30oerkracht-30victoria-30

Houten beelden passen in ieder interieur

Houten beelden zijn er van groot tot klein, in alle mogelijke houtsoorten en kleurtinten. Daarmee zijn er houten beelden die in ieder interieur passen. Zowel in uw bedrijf als in uw huis geven ze het interieur een warme, natuurlijke uitstraling.

Hoe ontstaat een houten beeld?

Stap één is altijd de ontwerpfase, misschien wel de belangrijkste fase uit het proces. Ontwerpen duurt vaak langer dan het uitvoeren en is pas klaar als alle verhoudingen kloppen. Ik ontwerp meestal met potlood en papier. Daarna  zoek ik de houtsoort die bij het ontwerp past. Voor mijn houten beelden kan ik iedere houtsoort uit Nederland gebruiken.

Bij het afwerken zorg ik ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur behouden blijft, waarbij ik precies weet welke behandeling bij die houtsoort het beste resultaat geeft.

Onderhoud houten interieurbeelden

Hout leeft, daarom is het belangrijk om bij het onderhoud van houten beelden de eigenschappen van hout te respecteren en de juiste middelen te gebruiken. Veel werk is het niet en uw beeld wordt zo eigenlijk alleen maar steeds mooier.

Onbehandeld hout maakt u schoon met een schuursponsje met korrel 380 of nog kleiner.

Lakwerk van beelden is goed schoon te maken met  lemon-oil. Gewoon met doek of verfkwast. Voor beelden die met was behandeld zijn is een oplossing van witte bijenwas in lemon-oil goed te gebruiken..

Tip: Om goed in de naden en kerven van het houtsnijwerk te komen is een elektrische tandenborstel een super hulpmiddel. Eventueel iets kleurloze meubelolie of lemon-oil  op het borsteltje druppelen. Niet doen met antieke beelden, want het patina van tientallen jaren is in een mum van tijd weggeborsteld.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten? Dat kan. U kunt mij bereiken op 06 – 496 64 496 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..